Strava
Jídelní návyky dětí jsou dnes zcela odlišné oproti dřívější době. Zákonná úprava pro stravování však stále za tímto trendem zaostává. Proto jsme se v rámci možností pokusili nalézt dodavatele, který při přípravě jídla dbá na důležité zásady. Vybranou kuchyň jsme osobně navštívili a jídlo jsme si samozřejmě sami vyzkoušeli.
Pro Vaše děti bude vařit školní jídelna Kapitána Vajdy 1a z Ostravy-Zábřehu, která se řídí těmito zásadami:
- přímá příprava jídel,
- vaříme výhradně z čerstvých a kvalitních surovin,
- pestrá skladba jídelního lístku,
- denně zdravá příloha – zeleninové saláty z čerstvé zeleniny (2–3 × týdně), ovoce 2× týdně, müsli nebo cereální tyčinky, mléčné výrobky (jogurty, pribináčky)
- sladká jídla 1× v měsíci,
- vysoký hygienický standard – odborně vzdělaný personál, vybavenost kuchyně vyhovuje náročným hygienickým předpisům (kuchyně je po celkové rekonstrukci), ve škole je zaveden kontrolní systém kritických bodů HACCP.